10% din populaţia planetei suferă de dureri lombare joase cronice(1). Dintre persoanele afectate, 54% sunt angajaţi la birou, care petrec mult timp pe scaun(2). Durerile lombare joase sunt mai frecvente în rândul femeilor(3); o treime dintre femei suferă de această afecţiune, comparativ cu un sfert dintre bărbaţi. potrivit Universităţii Georgetown, durerile lombare joase sunt printre motivele principale pentru care angajaţii lipsesc de la muncă(4). Aşadar, durerile lombare joase reprezintă o problemă serioasă, iar masajul la birou este o necesitate şi nu un moft.

Durerile lombare sunt asociate, de obicei, cu persoanele în vârstă. Însă, ele sunt o problemă crescândă pentru angajaţii de toate vârstele care petrec mult timp la birou.

Specialiştii spun că acest lucru se datorează sedentarismului. Statul pe scaun timp de câteva ore pe zi, poziţia incorectă şi mişcarea insuficientă sunt premisele perfecte pentru efecte dezastruase asupra organismului tău.

Angajatorii ar trebui să fie atenți la acest lucru, de asemenea, deoarece, potrivit Universității Georgetown, durerile de spate sunt printre motivele principale pentru care angajaţii trebuie să lipsească de la muncă(5). Spre exemplu, în Statele Unite cheltuielile companiilor cauzate de durerile lombare joase sunt estimate la 96 de milioane de dolari pe an(6).

Unde se găseşte această zona lombară joasă despre care vorbeşti?

Zona lombară joasă este zona inferioară a spatelui. Tehnic vorbind, ea acoperă ultimele vertebre lombare şi primele vertebre sacrale. Este zona la care se referă bunicul tău când spune că îl doare „mijlocul„, sau îl dor „şalele„.

Cum pot reduce durerile lombare joase?

1. Ridică-te de pe scaun şi mişcă-te.

Nu contează ce faci, doar ridică-te de pe scaun cel puţin odată la fiecare 30 de minute. Articulaţiile tale au nevoie de mişcare ca să se hrănească şi să rămână elastice. Statul în picioare îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi antrenează muşchii picioarelor şi ai spatelui. Alege câteva dintre aceste 20 de exerciţii la birou şi asigură-te că le faci zilnic. Sau, mai bine, fă-le pe toate!

2. Stai corect!

Reglează-ţi scaunul de la birou la înălţimea potrivită. O poziţie corectă reduce drastic tensiunea din zona spatelui şi a gâtului, şi micşorează presiunea pusă pe coloana vertebrală.

Îţi poţi da seama dacă ai reglat corect scaunul dacă atunci când eşti asezat:

  1. Tălpile tale stau relaxat pe podea;
  2. Genunchii şi şoldurile formează un unghi de 90 de grade;
  3. Zona lombară stă lipită de spătar.

În plus, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face pentru a evita poziţia aplecată a capului este să te asiguri că treimea superioară a monitorului este deasupra nivelului ochilor.

3. Scoate telefonul din buzunar

Dacă ţii obiecte mari în buzunarul din spate(cum ar fi portofelul sau telefonul mobil) în timp ce stai pe scaun, agravezi durerile lombare joase, deoarece pui presiune pe nervul sciatic.

4. Fă-ţi timp pentru masaj

Masajul Ameliorează durerile lombare joase, reduce contracturile, îţi relaxează musculatură, te destresează şi îţi îmbunătăteşte articulaţiile. Şi, chiar funcţionează. 75% dintre pacienţi au declarat că îmbunătăţirile se şimţeau şi după 3 luni de la ultima şedinţă de masaj(7).

Dacă nu beneficiezi de masaj la birou, ia legătura cu noi. Suntem prezenţi în toată ţara şi ofertele noastre vizează toate companiile, mari sau mici.


Urmăreşte-ne pe pe pagina noastră de Facebook, Tactilmed ca să stai la curent cu ultimele noastre articole de sănătate, sport şi wellness!

Categorii: Fără categorie