Despre masaj se vorbește, și nu prea. Majoritatea dintre noi avem o idee eronată despre ce înseamnă masajul defapt. Cei mai mulți se gândesc la masaj ca la o tehnică sofisticată de relaxare. Implică un salon, renunțarea la haine și aproximativ 60 de minute în care ești masat cu diferite uleiuri.

Da, există și așa ceva, dar înainte de toate, masajul este un tratament. În forma lui pură, intervine ca o metodă de detensionare și de destindere a mușchilor. Cel mai mult se practică pe principalele părți ale corpului: spate, gât, picioare, mâini.

Ca să înțelegi mai multe despre masaj și de ce ar trebui să aibă un rol important în rutina ta, descoperă alături de noi câteva curiozități care îți vor schimba perspectiva despre această procedură. .

Ce nu știi despre masaj?

  1. O ședință de 60 de minute de masaj este aproape același lucru pentru organismul tău ca 7-8 ore de somn. Atunci când dormim, corpul nostru intră într-o oarecare formă de inconștiență, în care atât mintea, cât și corpul nostru se regăsesc într-un confort și o relaxare îndelungată. Ei bine, în cazul unei perioade stresante, care te ține mult în priză, masajul este o soluție optimă de luat în considerare.
  2. Masajul stimulează eliberarea endorfinei în corp, substanță naturală a corpului care acționează împotriva durerilor. De ce să îți îngreunezi ficatul cu tot felul de medicamente pe care le consumi să-ți elibereze tensiunea sau durerea din spate, când poți trata totul cu câteva ședințe de masaj?
  3. Este dovedit clinic faptul că masajul ajută în tratarea sau în prevenirea multor afecțiuni, dar știai că Julius Caesar a reușit să-și trateze epilepsia cu ajutorul masajului? Printr-un tratament zilnic de masaj, a reușit să-și controleze atacurile de epilepsie, astfel bucurându-se de o viață normală, fără a se încărca cu tratamente medicamentoase.
  4. În pielea noastră se află aproximativ 5 milioane de receptori tactili, 3000 dintre ei aflându-se doar în vârful unui deget. Fiecare dintre aceștia sunt conectați la rândul lor cu alte părți ale corpului, care transmit semnalele exact acolo unde trebuie. Nici nu mai menționăm cât de benefic este așadar, masajul.
  5. Poți avea parte de un masaj întreg, fără a te dezbrăca. Așa cum vă spuneam, masajul nu presupune neapărat integrarea unor uleiuri. Acelea sunt folosite deseori pentru a crea o ambianță plăcută și o senzație lină pe corp. Masajul constă în tehnici speciale de frământare, care ajută mușchii să elibereze tensiunea acumulată. De aici și masajul la birou, pe care echipa noastră îl efectuează cu profesionalism.

Studiile vorbesc mereu în locul nostru, așa că beneficiile masajului sunt la un click distanță în orice căutare. Noi vă așteptăm cu mâinile pregătite să vă destindem, așa că tot ce-ți mai rămâne ție de făcut, este să ne contactezi pentru o ofertă sau chiar o programare!

Categorii: Fără categorie