Un somn profund, odihnitor, atât de necesar omului, devine din ce în ce mai greu de obţinut. Stresul, modificările hormonale, durerile de scurtă durată sau cronice si multe altele, toate cauzează nopţile albe atât de frustrante, care pot avea repercursiuni serioase asupra sănătăţii. Masajul te poate ajuta să dormi şi să îţi sporeşti productivitatea.

Dacă să te simţi lent, fără energie şi obosit este destul de rău, află că lipsa somnului poate, de asemenea, reduce funcţiile cognitive, în timp ce creşte depresia, anxietatea, problemele cu memoria şi scade reflexele. Insomnia este o problemă de sănătate gravă; odihna insuficientă conduce la accidente rutiere, dezastre industriale şi alte erori profesionale şi medicale.

Tratamente naturale pentru insomnie

Suntem bombardaţi cu reclame la pastile care promit să ne regleze somnul în mod natural. Nu ştiu ce părere ai tu, dar eu am evitat mereu să îmi îndop organismul cu tot felul de substanţe chimice. Îmi este frică de dependenţă, îmi este frică de efectele atverse, vreau să tratez cauza nu efectele. Iar, adevărul este că insomniile apar ca răspuns la stres sau la schimbare, sau munca excesivă în faţa calculatorului. Sună cunoscut?

Cum te poate ajuta masajul să ai un somn profund:

Terapia prin masaj este o metodă sută la sută naturală şi fără efecte ssecundare. Masajul creşte relaxarea şi te ajuta astfel să îţi reglezi somnul.

În plus, masajul terapeutic ajută la combaterea insomniei stimulând organismul să producă serotonină, un neurotransmiţător din creier. Zona creierului responsabilă cu un somn profund foloseşte serotonina pentru comunicare.

De asemenea, creierul foloseşte serotonina pentru a produce melatonina. Melatonina este un hormon care transmite creierului să o ia mai uşor şi să se pregătească de un somn profund.


Urmăreşte pagina noastră de Facebook, Tactilmed, ca să nu pierzi ultimele articole despre sănătate, sport şi wellness!

Nu uita să distribui această postare!

Categorii: Fără categorie