Masajul cervical pe scaun.

Realitatea în care trăim astăzi ne expune într-o situație ușor contrastantă. Pe deoparte, evoluția societății ne aduce în fața unor locuri de muncă lejere, adică primim tot felul de beneficii precum crearea propriului program, zile în care putem lucra de acasă, spații de relaxare la birou și așa mai departe. Pe de altă parte, la mijloc ne întâlnim și cu o oarecare presiune care se așează pe umerii noștri, pentru că pe măsura acestor beneficii, noi trebuie să livrăm rezultate. Și chiar dacă nu compania e cea care te presează, ca în vremurile apuse, acum suntem noi cei care ne auto stresăm, dacă putem spune așa.

masaj cervical pe scaun

Dacă până nu demult majoritatea locurilor de muncă se aflau în zona producției și presupuneau muncă fizică, cele mai multe job-uri din ziua de astăzi ne obligă să petrecem mult timp la birou sau în poziții sedentare, blocați în același cadru pentru ore îndelungate. După cum probabil ai sesizat și tu pe propia piele, petrecerea unei perioade de timp îndelungate în aceași poziție, de cele mai multe ori incomodă, aduce mari discomforturi și impedimente în realizarea activităților propuse. De asemenea, pe termen mediu și lung, devine un factor major în declinul sănătății. 

Studiile arată legături strânse între incapacitatea de mobilitate adusă de petrecerea timpului la un birou și durerile cronice la nivelui coloanei cervicale și lombare, să nu mai menționăm faptul că statul pe scaun poate aduce complicații și deteriorări în evoluția bolilor precum diabetul, diferite boli de inimă, afecțiuni la nivelul sistemului nervos și nu în ultimul rând, a obezității. După cum probabil știi deja, toate aceste simptome pot fi ameliorate prin introducerea în rutina noastră a masajului cervical pe scaun sau pe masă, fapt recomandat de doctorii de pretutindeni. Dar oare cât de des sunt necesare și recomandate astfel de proceduri de relaxare cerebrală și musculară?

Răspunsul corect ar fi evident, cât mai des! Beneficiile aduse de masaj sunt nenumărate, lista incluzând: creșterea nivelului de concentrare, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea sistemului imunitar, micșorarea presiunii arteriale, eliminarea durerilor de la nivelul capului, îmbunătățirea calității somnului și reducții majore în afecțiuni neuronale precum anxietate, depresie și stres. În plus, masajul cervical pe scaun sau pe masă aduce un aport major în îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, aducând astfel la nivel celular o serie de nutrienți și favorizând oxigenarea corectă a tuturor sistemelor din corp. Masajul ar trebui să ocupe o poziție mult mai ridicată pe lista priorităților oricărui om ce își câștigă existența prin activități care implica sedentarismul sau petrecerea de timp îndelungat așezat la birou, dar nu numai. Specialiștii susțin că este necesară minim o ședință de masaj pe săptămână, dar recomandă cu tărie 2-3 ședințe săptămânale pentru cei aflați în situațiile mai sus menționate. Tendințele medicale moderne încurajează abordarea masajului nu doar ca o metodă de relaxare, ci și ca o unealtă de mare ajutor pentru corpul și mintea noastră. 

masajul cervical pe scaun

În pofida accesibilității și a costurilor mai reduse, nu uitați că specialiștii descurajează folosirea analgezicelor pentru tratarea disconforturilor musculare, tendință nocivă, dar cu o rată mare de aplicabilitate în rândul națiunii noastre. Alternativa o reprezintă bineînțeles masajul cervical pe scaun sau pe masă, o opțiune mult mai plăcută și mult mai sănătoasă pentru corpul tău.

Răspunsul la întrebarea din titlu cred că o deduceți voi, așa că, pe când vă propuneți prima ședință de masaj? 

                   

 

 

 

Categorii: Fără categorie