Serviciul de masaj pe scaun, numit şi On-Site Chair Massage, este o formă de masaj care se efectuează pe un scaun special și are o durată de 15 minute. Se concentrează în special pe zona gâtului, umerilor, spatelui și a braţelor.

Este o alternativă excelentă la masajul clasic, pe masă, deoarece nu este nevoie de un spatiu special amenajat, persoana care beneficiază nu trebuie să își scoată hainele și nu este necesară utilizarea uleiului de masaj. În plus, scaunul special de masaj corectează postura şi reduce problemele spatelui.

masaj pe scaun

Tehnicile principale folosite pentru terapia de masaj pe scaun se axeaza pe manevre de presiune, tapotament și întindere, pentru care nu este nevoie de folosirea uleiului de masaj.

Prin presiunea exercitată pe anumite puncte-cheie de tensiune, masajul pe scaun ajută la eliminarea contracturilor musculare și corectarea posturii greșite a coloanei vertebrale. Musculatura este prima afectată de poziția incorectă a corpului în activitațile zilnice. În urma agravării tensiunilor musculare, pot apărea afectiuni ale coloanei vertebrale sau ale articulațiilor. De aceea, detensionarea musculaturii este cea mai simplă și eficientă metodă de a ne îmbunatăți și menține corpul sănătos.

De asemenea, în executarea terapiei prin masaj pe scaun, se utilizează și tapotamentul. Acesta presupune lovituri usoare pe parțile moi ale spatelui, care au ca scop relaxarea musculaturii și crearea unei senzații de bine şi de eliberare a întregului corp. Intensifică circulația sanguină, permițând transportarea substanțelor nutritive necesare corpului, care se manifestă prin revigorarea organismului.

O alta tehnică utilizată in terapia de masaj pe scaun este stretching-ul. Acesta presupune exerciții de întindere asistată a zonelor tensionate din corp, cu scopul de a detensiona musculatura. Aceste tehnici sunt foarte eficiente în menținerea flexibilității și sănătății articulațiilor.

Pe scurt, de ce să alegi masajul pe scaun:

    1. Durează doar 15 minute;
    2. Nu necesită un spaţiu special amenajat;
    3. Se face peste haine

Dacă ai nelămuriri, întrebări sau vrei să încerci serviciul nostru de masaj pe scaun, programează o întâlnire prin intermediul formularului de contact sau scrie-ne pe contul nostru de Facebook.

Urmarește-ne pe social media
logo facebook

©Copyright TactilMed Servicii S.R.L. Toate drepturile rezervate.

Ramai la curent cu ofertele noastre

Lasa-ne adresa ta de e-mail ca sa fii la curent cu ultimele noutati.

Întrebări frecvente

Masajul la birou este un concept relativ nou,  aparut în urma a numeroase studii, care arată că productivitatea este strâns legată de starea de bine a angajaților. În timpul lucrului avem de-a face cu multe situații stresante, care ne încarcă atât corpul cât și mintea. Cu cât această încărcare este mai mare, cu atât eficiența și capacitatea noastră de concentrare scade. Deasemenea, statul pe scaun poate deteriora coloana vertebrală și articulațiile. Datorită acestor aspecte, serviciul de masaj la birou este o alternativă foarte bună, care vine în sprijinul angajaților, acționând atât în plan fizic, cât și psihic. Câteva minute de masaj te pot deconecta de problemele de la birou și îți pot încarca bateriile pentru a face față cu brio noilor provocări.
În primul rând, trebuie să specificăm că ambele tipuri de masaj au ca efect relaxarea și detensionarea corpului. Diferența majoră între cele două vine din faptul ca au scopuri principale și tehnici diferite. Masajul de relaxare se bazeaza pe manevre ample, cu presiune moderată, pentru a crea o stare de ușurare generală, el nu se concetrează pe zone specifice. Are cele mai eficiente rezultate daca este aplicat la nivelul întregului corp. Masajul terapeutic, pe de altă parte, se bazează pe manevre localizate, cu presiune mai mare, cu scopul de a detensiona anumite grupe de muschi. Masajul terapeutic se concentrează pe zonele dureroase sau care sunt corelate cu afecțiuni ale coloanei vertebrale sau articulațiilor, cu scopul de a le ameliora.
Masajul este una dintre cele mai eficiente și plăcute metode de a ne menține corpul sănătos. Masajul te poate ajuta în foarte multe moduri, de la reducerea oboselii și stresului, până la ameliorarea afecțiunilor coloanei vertebrale. Fie că îți dorești să ai parte de o revitalizare a întregului organism, fie că vrei să scapi de contracturi musculare sau doar îți dorești un moment de relaxare și deconectare, masajul este cea mai bună soluție.